window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

USA димпломат продава наркотици в РУСИЯ!


Димпломатът и доскорошен висш служител на Американското посолство в Русия Марк Фогел бе арестуван в Москва за контрабанда на наркотици. Руската полиция разкри подробности по наказателното дело срещу американския дипломат Марк Фогел. Ето и съобщението на Министерството на вътрешните работи на Русия:

"Следователите от Следствения отдел на Министерството на вътрешните работи на Русия за Централния федерален окръг продължават да разследват наказателното дело, образувано срещу американския гражданин Марк Фогел. Американския дипломат е обвинен в контрабанда и съхранение на наркотици в особено големи размери", отбелязаха от ведомството.

Както стана известно досега, Фогел и съпругата му пристигат в Москва от Ню Йорк, на летище "Шереметиево" митническите служители откриват в него дрога. Наркотиците са маскирани и опаковани в кутии за контактни лещи и в патрони за електронни цигари. Всичко това е било увито в полиетилен и скрито в маратонки.

По време на обиските разследващите установяват, че съпругата на Фогел, на която е било разрешено да се прибере вкъщи след задържането на мъжът и на летище "Шереметиево", е успяла да се отърве от уликите в апартамента преди пристигането на силите за сигурност. Полицията е видяла от камерите как тя изважда пакети от къщата си и ги изхвърля в кошче, а по-късно, самата тя изнася кошчето извън жилищния комплекс. Според разследването подсъдимият доскорошен висш служител на американското посолство в Москва е организирал структурен канал за доставка на наркотици в Русия.bottom of page