window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

60 000 е наемът на залата, в която ПП/ДБ/СС представят своята номинация за кмет на София


Ултралибералната коалиция ПП/ДБ обича лукса. Както знаем докато Кирил Петков бе премиер в Министерски съвет е имало специални партита, на които се е леел скъп алкохол и е имало допълнителни екстри - пици с кристали. От "Спаси София" явно също обичат скъпите неща и се присъединяват в коалицията на богатите, която ще представи своя общ кандидат за кмет на столицата - Васил Терзиев във вторник в мол "Парадайз". Наемът на залата струва над 30 000 евро или 60 000 български лева, пише сайтът 19мин.бг.


В същото помещение преди месеци се учреди като партия "Спаси София".

Интересно е дали коалицията между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" ще се яви с една, две или дори три листи за общински съветници, което не е маловажно за тежестта на отделните партии и за възможностите им за маневри в бъдещия градски парламент. След като ДБ надхитри ПП в общите им списъци за парламент, като набута 9 души повече от предишния вот за сметка на "Промяната" при 70 000 изгубени гласа, „пепетата” ще имат повишено внимание да не бъдат излъгани за пореден път.Ако листата е една, целта ще бъде новата Тройна коалиция да вземе над половината от местата в Столичния общински съвет. Същата цел си бяха поставили ППДБ на изборите преди няма и 4 месеца – на 2 април. Но най-меко казано не я постигнаха. Вместо да спечелят повече гласове с обединението си, 2-те сили изгубиха 70 000 гласа, което беше над 15% от целия им електорат.Любопитно е да се види, след като 2 в 1 не доведе до добро, дали 3 в 1 е неочаквано добра или очаквано недобра комбинация.По обещанията на Христо Иванов представянето на общата кандидатура трябваше да е станало още преи 2 седмици, а Борис Бонев се беше изказал неласкаво за правителствената коалиция на ППДБ с ГЕРБ.

Причината е проста: малко трудно и невъзпитано ще бъде да се критикуват схеми на партньор в управлението, защото общата власт означава подялба и това е ясно за всеки.


Явно тези негови притеснения са попреминали, като сред общинските съветници се говори, че сделката е кмет от ППДБ и Бонев за водач на евентуалната обща листа на новата Тройна коалиция и бъдещ председател на СОС. В когото всъщност е реалната власт. Дори разписването на отпуските на кмета.Както личи по поканата на ППДБ, която получихме, журналистите – вече традиционно за тази уж отворена и прозрачна „сглъбка”, няма да имат време за въпроси. Обещават се лични „интервюта” с продължителност по 5 минути. Това, както знае всеки професионалист, не може да се нарече дори „блиц”.

Следователно, лидерите на ППДБСС няма да искат или няма да могат да отговарят на въпроси. Някои много важни, като споменатите по-горе. И другите – не толкова важни.Например, ако Кирил Петков още не се е върнал от сърф-ваканцията си никое време на Лефкада, защо не го е сторил?

bottom of page