window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

4 места в България България, където се сбъдват всички мечти и желания


За невероятните способности на Преподобна Стойна разказва още баба Ванга.

Счита се, че тя е предшественичка на великата петричка ясновидка.


Двете са се познавали и уважавали. Пророчицата от Рупите се е прекланяла пред нея.

Лечителката е прекарала 30 години от живота си в село Златолист, недалеч от енергийното место Рупите.


Молбите на хората се изпълняват и те намират спасение от проблемите си в последния дом на Преподобна Стойна-храма на Златолист.


Той е построен още преди IX-ти век, по тракийско време. Носи името на Свети Георги и според вярващите чудото витае там и до днес.

Второто от четирите чудодейни места, изпълняващи желания, е криптата в Руската църква в София. Там е погребан архиепископ Серафим.


Според историята светецът искал да чува молбите на хората чрез писма.


За това стотици хора идват в малката крипта. И поставят писмата си със съкровените желания в кутия, до гроба на дядо Серафим. От храма уверяват, чи никой не ги чете, а после се изгарят.


Хиляди са намерили своето изцеление, след като са поискали това от светеца в писмен вид. Има и немалко случаи, че жени забременяват, след като са помолили светеца.

В Рилският манастир хора от близо и далеч идват с най-смелите си желания и ги споделят пред Свети Иван Рилски, наречен Чудотворец.


Светецът е живял високо в планината около 876 г. и до гроба му се стига чрез тесен проход.


Според поверието, ако успееш да се промушиш през тесния каменен тунел, значи Бог е чул молитвите ти. И дори най-непостижимата ти мечта ще се изпълни.

Вълшебното езерце в пещерата Леденика също изпълнява дръзки мечти. То се намира в края на един от тунелите. Водата лекува и изпълнява мечти. Стига да потопиш ръцете си в нея, гласи поверието.


bottom of page