window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

4 години затвор за заместник – председател на парламента


България е на последно място в ЕС по доходи и затова според сънародниците ни основно са виновни политиците. Поради тази причина и някои от тях ще се зарадват на следващата новина. Осъдиха на втора инстанция бившия депутат, заместник – председател на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки на 4 години затвор за изнудване. Решението е на Апелативния съд във Варна.


Ефективно наказание получи и другият подсъдим по делото - Красимира Колева, която беше осъдена на 3 години и 6 месеца затвор. Спрямо двамата беше определена мярка за неотклонение "парична гаранция".Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г., с цел да принудят Асен Миланов да заплаща всеки месец сума в размер на 10 000 лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност.


Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество.


Делото се разглежда за втори път от Варненския апелативен съд. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

bottom of page