window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

24 години разследват кражба на телевизор от дома на жената на Ицко Финци


Цели 24 г. са разследвали кражбата на телевизора от дома на съпругата на легендарния актьор Ицко Финци – Лиза Боева, обяви самата тя.


„Със сълзи се смях, като прочетох решението на Софийска районна прокуратура, а най-смешно беше, че мога да обжалвам в 7-дневен срок“, коментира пред „Телеграф“ рекорда като за Гинес режисьорът.


Арменският поп


„Преди минути ми връчиха решение от Софийска районна прокуратура: "наказателното преследване се погасява, ОИМ не установяват извършителя на деянието, няма привл. към НК отговорно лице". Дата: 01.11.2022 г., подписано: прокурор Пл. Рашков. Става дума за образувано съдебно производство на 6.11.1998 г. за откраднат от дома цветен телевизор "Панасоник".


Образувано е съдебно производство преди 24 години, баба ми е починала преди 22 години. Носят постановлението на съда днес... с уточнението "можете да обжалвате в 7-дневен срок". Мисля да пиша до арменския поп“, написа във фейсбука си Лиза Боева и показа документа.


За умрял писмо


Пред „Телеграф“ тя разказа, че пощаджийката, с която се знаели по физиономия в квартала, й носела писмо за Бонка Боева: „Казах й, че баба е починала преди 22 г. Отворих го пред нея и започнах да се смея. Като й отговорих защо, жената каза, че през последните месеци само такива писма разнася. Даже в коментарите във Фейсбук мой приятел написа, че преди 2-3 седмици е получил същото за обирането му през 1999 г. „Отмятат 98-а и 99-а. Скоро ще влезем във 21-ви век“, добави той. Като се обадих на баща ми да му прочета документа, той си спомни, че тогава съседи са описали извършителите, както са дали марка и номер на колата, с която са избягали, и нищо толкова години“.


Два шамара живот


Лиза Боева разкри още, че 2 г. преди телевизора на баба й, са откраднали и този на родителите й: „Тя беше след операция на тазобедрената става и я настанихме в моята стая. Прибираме се вечерта с майка и татко и виждаме, че сме обрани. Тогава много се крадеше техника и злато. Бяха им изчезнали сватбените халки. Само хладилника и печката не бяха взели. Бяхме в ужас, че баба е на два шамара живот, но се оказа, че тя е помислила крадеца за брат ми Боби. Даже каза, че е била учудена, че не й е дал да пие вода. Тогава всички се разсмяхме, като стана ясно, че тя въобще не е разбрала какво е станало. Затова и за този случай не сме подавали сигнал в полицията. Бяхме щастливи, че не са й направили нищо“. Режисьорът и Ицко Финци на 20 ноември от 11 ч в Малък градски театър „Зад канала“ ще направят спектакъла „Майстора и Маргарита – Булгаков и властта“.

bottom of page