window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Ще се извини ли Атанас Атанасов за „мутрите” в ДСБ


Ще се извини ли Атанас Атанасов за „мутрите” в ДСБ? Този въпрос задава сайтът Трибюн.


Журналистът Николай Караколев беше брутално блъскан, избутан, изхвърлен и на косъм да бъде пребит от брифингът, обявен като пресконференция, на „добрите сили“ от ПП/ДБ в петък.


И всичко това под одобрителните погледи на четиримата водачи на коалицията, които не казват и дума на „телохранителите на срещата“. Видно от видеокадрите двама човека стоят в основата на саморазправата с Караколев в централата на „Къниградска“. Единият е бизнесменът Румен Димитров. Той е от хората на Атанасов в столицата, част от ръководството на „демократите“ и собственик на няколко открити и закрити басейни в София.

Другият, който влиза в ролята на охрана е печално известен на медиите с името Емил Мачиков. Главният секретар на „Демократи за силна България“ сменя фамилията си и е бил издирван за имотни измами, преди да започне политическа кариера под новото си име.


Историята стартира през далечната 2006 г., когато настоящият партиен ръководител Емил Мачиков е известен с името Емил Ивов Илиев. Историите не спират до тук, а обвинения към днешният Мачиков има и от бившият му съдружник - го е заплашвал с пистолет, както и за изчезването на служебни суми.


След смяната на фамилията си през 2013 г. Илиев, вече Мачиков, се впуска в политиката. Още през февруари 2014 г. е назначен от Радан Кънев за главен секретар на партията „Демократи за силна България“.

bottom of page