window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Шишко(в) набутва държавата с милиарди!


Автор: Виктор Волокин


Сигнал до главния прокурор Иван Гешев за предполагаеми нарушения в действията и бездействията на регионалния министър Иван Шишков, подадоха от Институтът за пътна безопасност. Според оценката им щетите, които шефът на МРРБ може да нанесе на държавния бюджет, могат да достигнат няколко милиарда лева. Експертите представиха договорите за зимно, превантивно и текущо поддържане, както и за ремонтно-възстановителни работи на републиканските пътища.


„По времето на управлението на министър Шишков напредъкът е минимален и въпреки преведените аванси не са разпоредени и набелязани конкретни мерки, в резултат на което през 2022г. нищо не е направено“, смятат от ИПБ. Бездействие ИПБ откриват и при доизграждането на „Хемус“ от км 222 до км 310. Според Института пътна отсечка от пътя Калотина – Ихтиман още не е въведена в експлоатация, което показва „бездействие на министър Шишков и УС на АПИ“. Напредък нямало и по отсечка от АМ „Европа“, а проблеми с плащане на аванси, за които министърът е отговорен според ИПБ, има и за пътя Русе – Велико Търново.


Наши читатели сигнализираха, че Шишков ще харчи ударно на изпроводяк половин милиард лева. Средствата формално са за ремонт на пътища, но не е ясно защо тези дейности не бяха извършени през 8-те месеца досега от мандата му.


Припомняме, че Шишков бе главен архитект на районите Банкя и Триадица, преди заради тока на включен от него незаконен обект при Центъра по хигиена там да загине момче. Отстранен, той се обяви за борец срещу същото това статукво, което иначе го отведе на поста зам-министър в МРРБ при служебния кабинет на Янев.


Едно време шишковците в квартала ги слагаха за вратари! Сега явно ги слагат за министри! Ееех едно време…bottom of page