window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Шефове в МВР подават оставки


Главният секретар на МВР Петър Тодоров и главен комисар Станимир Станев ще подадат оставки. Това заяви на брифинг пред журналисти Петър Тодоров.


По думите му днес сме станали свидетели на поредния ден с трагичен инцидент с полицейски служител. При неспиране на микробус, в който се предполага че има мигранти започва преследване по АМ "Тракия". Колеги от СДВР са стояли на ръкава за околовръстното на София. Влизайки в ръкава буса удря полицейския автомобил. В резултат на инцидента пострада тежко полицейски служител, уточни Тодоров.


Полицаите всеки ден с телата си спират мигрантския натиск. Крайно време е за законодателни промени, които да защитят нашите полицаи, които рискуват живота и здравето си, за да спрат мигрантите, категоричен бе главният секретар на МВР.


Той посочи, че за 2021 и 2022 г. има близо 4000 образувани досъдебни производства. От тях около 2500 са осъдителните присъди. Ефективните присъди са 158, глобите са близо 2000, 1300 са условните присъди. При такова законодателство, което поощрява този тип бизнес, резултатите няма как да са различни, каза още Тодоров.

bottom of page