window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Шест партии за "помощта" за Украйна, само Възраждане гласува против (Видео)


След 4 часови дебати по темата за военна или друга помощ за Украйна, парламентът реши да подпомогне „братската” ни страна със следното решение - "даване на военна и техническа помощ".

Предложенията на ГЕРБ, ДБ и ПП бяха сходни и съдържаха "даване на военна и техническа помощ". Началото на дебата даде писмо от посланика на Украйна в България Виталий Москаленко с искания в шест точки, сред които не присъства такова за оръжие.

В тази връзка "Продължаваме промяната" поиска редакция на предложението си - "оказване на военно-техническа помощ, според официалното искане на Украйна и съобразено с възможностите на България".

Най-радикална и постоянна позиция беше тази на Възраждане, които гласуваха против и на трите предложения. Все пак бе прието предложението на ‘Продължаваме промяната”, което не бе подкрепено от 13-те депутата на Костадин Костадинов, един от БСП, един от „Има такъв народ” и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ един народен представител от партията вносител ПП.

В

След гласуването председателят на Възраждане Костадин Костадинов обяви гражданско неподчинение и прикани и сънародниците ни да го направят. Вижте още във видеото:
bottom of page