window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Швейцария „тегли майна“ на Украйна


Швейцария реши да не е като всички други страни, които се правят на най-големите самаряни и да подаряват несметни богатства на украински граждани – домове, финансова помощ, хранителни продукти и други. Управляващите в страната са решили да помислят не за украинците, а за своите сънародници. За жалост в България положението е различно и нашите властимащи са готови на всичко, за да се харесат на Европа и НАТО.

Швейцарските власти решиха да затворят небето на страната за полети на самолети на страните-участнички в конфликта в Украйна, както и на държави, които са решили да им окажат военна подкрепа, се казва в постановлението на правителството.


„Заявки за прелитане над територията на Швейцария, идващи от страните в конфликта и други държави с цел предоставяне на военна подкрепа на страните в конфликта, по-специално доставка на военни материали, няма да бъдат приемани“, цитира ТАСС съобщението на швейцарското правителство.Изключения ще бъдат правени само за хуманитарни полети на военни самолети на страните в конфликта и трети страни, включително въздушен транспорт на ранените, съобщава РИА Новости .


Властите припомниха, че използването на въздушното пространство на Швейцария от чуждестранни военни или държавни самолети изисква дипломатическо разрешение, което в специални случаи изисква одобрението на Федералния съвет.


По-рано Русия ограничи полетите на гражданските въздушни съдове на Швейцария в своето воздушно пространство.


Независимо от това, че Швейцария предложи помощ за урегулиране на конфликта в Украйна, страната влезе в списъка на недружествените за Русия страни.

bottom of page