window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Шарлатаните от ПП излъгаха за "Капитан Андреево"


Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева разконспирира лъжите на "Продължаваме промяната" относно основната им опорка "Капитан Андреево".


"Поредната шарлатания на ПП по повод „Капитан Андреево“ е развенчана", заяви Танева. Тя се позовава на думи на служебния ресорен министър Явор Гечев. От неговите думи става ясно, че всичко говорено от Кирил Петков и компания за „опасните и отровни стоки“ преминавали на граничния пункт са неверни.


„В КЗХ на изслушване министърът на земеделието Явор Гечев заяви: Не всички стоки, които преминават през ГКПП „Капитан Андреево“ подлежат на контрол, а само тези, които са по Регламент. Това са пипер, нар, лимон, грейпфрут, мандарина, портокали, кайсии, ядки, кимион, риган. По Регламент са изписани всички, които се проверяват. През ноември от 368 взети проби, с пипер са върнати 13. По отношение на нара, от 38 проби са върнати 8. Камионите на българската граница, които превозват плодове и зеленчуци се удвояват през декември. Такава ще е тенденцията и за следващите години. Обмисля се изграждане на лаборатория и на Лесово, за да може транспортният коридор да се отпуши. В момента се правят три нови ленти, в които за първи път ще има 3 транспортни коридора само за хладилни камиони.


Никога през тези 10 години не са правени и не е имало задължение по Регламент да се изследват домати и краставици. И винаги контролът е бил държавен, само изследванията са се извършвали от частна лаборатория, както се правят и за всички останали контроли по заболявания на животни и растения“, написа Танева, цитирайки думите на земеделския министър.


Танева припомня, че само преди няколко месеца ПП агитираше избирателите да гласуват за тях с масираната рекламна кампания и анонимни филми, че децата ни ядат отровни домати и краставици.


„Е, тогава казах, че това няма как да е така по много причини. Но никой не може да се състезава с тях по рекламни бюджети и лъжи. Лъжи, стигащи до цинизъм в отношението към хората с целта да получат властта да управляват", допълни Десислава Танева.


Припомняме ви, че преди два дни председателят на комисията по земеделие в 47-ото Народно събрание Пламен Абровски, а сега съветник на служебния земеделски министър разкри защо от ПП са искали да изгонят фирмата "Евролаб 2011" от границата, въпреки че те са си вършели работата съвсем правомерно. Истината е, че хората на Кирил Петков са решили да вкарат свои хора на тази позиция.


Абровски показа заповед на бившия шеф на БАБХ Христо Даскалов, който е от времето на правителството на четворната коалиция, с което той определя частна лаборатория от Варна, която да проверява пратките с бразилски орехи, минаващи през граничния пункт. Това според него определено говорело, че ПП са работели против това държавата да е единственият проверяващ на този граничен пункт, независимо, че публично са изтъквали обратното.


bottom of page