window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Шансовете за правителство са големи


Въпреки последните събития в страната и отказът на БСП да подкрепи мандат за съставянето на правителство с премиер Мария Габриел, шансовете остават големи.


Вчера тя заяви, че ще върне мандата на президента в понеделник изпълнен и подчерта, че преговорите преминават към уточняване структурата и имената в експертно правителство. „Ще изпълня мандата и ще го върна на президента в понеделник. Аз съм отворена за разговори с всички, но вече преминаваме към нов етап - подкрепа за правителство с първия мандат с ясни теми и приоритети - експертно правителство за една година. Вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет.“


Очаква се правителство да бъде гласувано следващата сряда. Със сигурност подкрепа ще дадат ДПС и ИТН и по този начин, заедно с ГЕРБ те правят 116 депутати.


Сайтът www.neudobnitebg.com разбра, че в БСП и ПП-ДБ има различни брожения и мнения, че кабинет трябва да бъде подкрепен, за да се мисли за благото на Народа и стабилното бъдеще на България, вместо да бъдат гонени партийни цели.


За всички е кристално ясно, че в БСП съществува партийна опозиция около Кирил Добрев. Очаква се между двама и четирима депутати, които са близки на бизнесмена да подкрепят правителство на Мария Габриел.


Остават още между един и три гласа. Най-вероятно те ще дойдат от различни фракции в ултралибералната коалиция ПП - ДБ, които предпочитат добруването на Народа, вместо своето лично благо. Това няма да бъдат близките хора от обкръжението на Кирил Петков, но е възможно да са приближени на Даниел Лорер.

bottom of page