window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Чували ли сте за тези спортове?


В първата статия на сайта www.neudobnitebg.com на спортна тематика ще ви запознаем с едни от най-непопулярните спортове у нас. Пример: Аз научих съвсем скоро за съществуването на спорта подводен хокей? Да, това е наистина твърде откачено, за да е вярно, но истината е, че такъв спорт съществува. Разбира се, той е сред онези твърде странни спортни дисциплини, които са странни не само у нас, но и по цял свят. Оказва се обаче, че в България редица спортове са крайно непопулярни за разлика от гледаемостта им в по-голяма част от земното кълбо и използвани за залози в много от световните букмейкъри. Между другото, престижни компании като "Bet365" са причината редица от тези не толкова известни спортни дисциплини да набират малко по-малко някаква популярност у нас. Нека не забравяме, че в България едва ли е имало повече от стотина души преди 10-20 години, които са имали интерес към крикета. В момента обаче, сред най-опитните залагащи у нас има сериозни мастъри в прогнозите на крикет събития.

Ето защо въпросът кои са най-непопулярните спортове у нас може да звучи и като кои са спортове, които тепърва ще стават известни в България, благодарение на букмейкърските компании. А ето и един списък, който може да учуди мнозина от вас.

1. Плуване - Тук важи обаче само критерият гледаемост. Всъщност, у нас плуването се практикува много често под формата на хоби, а дори и като препоръка за рехабилитация или просто поддържане на добра спортна форма. При всички случаи обаче, на този етап не можем да говорим за кой знае каква популярност на залозите на плуване в големите лицензирани в България букмейкъри.

2. Голф - У нас има някакви наченки на голфа като спортна дисциплина, но интересът към нея е почти минимален. Истината е, че в България малко хора практикуват голф професионално и дисциплината е по-скоро символ на някакъв луксозен начин на живот от приходи с неясен произход. Според букмейкърите, и нас има и значителна липса на интерес към голфа от страна на залагащите.

3. Водна топка - Това е абсолютен фаворит в класацията за най-непопулярни спортове у нас. Причината е, че водна топка нито се практикува, нито се гледа, нито се ползва за поставяне на залози. В общи линии, спортната дисциплина е абсолютно табу в България. Дори не сме сигурни дали у нас има каквито и да е било реални условия за нейното практикуване.

4. Ветроходство - Да, това е спорт. И да, на много места той е доста известен. И трети път – да – той дори е включен в списъка със спортни дисциплини в редица букмейкъри. У нас обаче ветроходството не буди кой знае какъв интерес сред залагащите. За публика трудно можем да говорим, тъй като на практика, бихме могли да изброим едва петима души, които се занимават професионално с ветроходство. Трябва да отбележим обаче, че този спорт си има своя федерация в България, така че кой знае…Може би, някой ден, особено имайки на предвид, че в страната има условия за ветроходство.

5. Тротинг - Спортната дисциплина, в която състезателите се надпреварват, ходейки с левия крак отпред и в синхрон с десния отзад, съвсем не е популярна у нас. Не сме чували някой да практикува този спорт, а и въпреки преките предавания на букмейкърите на тротинг събития, от стрийминг услугата се възползват малцина. Просто този спорт не ни е интересен.

bottom of page