window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Човек на БСП: Партията ни е в най-тежката си криза


Евродепутатът от БСП Петър Витанов написа критичен коментар към ръководството на партията в своя профил в социалните мрежи. Той е на мнение, че "социалистите" са в най-тежкия си период в историята. Вижте целия му коментар.

"БСП записа поредния си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си криза досега.


На 4 април 2021 г. БСП имаше 380 146 гласа и зае трето място. На 11 юли 2021 г. за БСП гласуваха 365 696 души. На 14 ноември 2021 г. за партията ни своя вот дадоха 267 817 избиратели и стигнахме историческо дъно. Оказа се, че пропадането няма край и днес вече сме на пето място, с под 10 процента от гласовете на избирателите.


В момент, в който левицата е в подем и в Европа, и в света, когато нуждата от социална закрила е припозната в глобален мащаб след десетилетия отричане, България е на път да остане без лява партия. Народът не вижда в БСП ляво представителство. Жаждата за власт раздели, обезкуражи и срина партията, отврати избирателите.


Това е и причината с над 70 членове на Националния съвет на БСП да внесем днес #подписка за свикване на извънреден #пленум идната събота. Хората, които искат да се присъединят към подписката, стават все повече.


Време е да си припомним, че смисълът на политиката не е властта, не са партийните събрания, дори парламентарните места. Единственото предназначение на политиката е да събира и служи на хората.


Трябва да се съберем, да чуем всеки и да тръгнем напред. Само заедно и в #диалог можем да спасим БСП. Партията ни може да тръгне по нов път! Но за това се изисква кураж - да посочим проблемите, за да намерим решение", написа Витанов в социалните мрежи.


bottom of page