window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Човекът на "Мадуровците" напусна ЦИК! Прокопиевите партии са бесни!


Автор: Виктор Волокин


Членът на Централната избирателна комисия Цветозар Томов се "фръцна" и напусна поста си на неин говорител. Това стана след скандал между изборните комисари при разглеждането на образците за протоколи, в които секционните избирателни комисии ще записват резултатите от вота.


Томов бе човекът на партия ДБ в комисията. Заради законовите поправки на предстоящите избори на 2 април ще се гласува с два вида хартиени бюлетини – класическите, които всички познаваме, и т.нар. бюлетини от машинно гласуване, които ще се разпечатват от машините.


Веднага последва протестна реакция от коалицията на "Мадуровците", в лицето на Кирил Петков и Христо Иванов, които обжалваха решението на ЦИК. Това се случва само няколко месеца след като последния Парламент реши да се гласува и с хартия, което изглежда притеснява "новокоалиралите" се.


Разбираемо, на фона на слуховете за близостта на шефовете на Сиела Норма, които са монополист при машинното гласуване с хората на Промяната.bottom of page