window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Хотелиери пред фалит заради правителството и украинците


Правителството на четворната коалиция излъга за пореден път българите. Този път потърпевши се оказаха хотелиери от Балчик, които са пред финансов фалит, защото още не са получили помощта от 40 лв. от държавата.


Те бяха сред първите, отворили базите си за украински граждани. Въпреки обещанията на правителството втори месец служителите на им са без заплати. Междувременно наближава и срокът, в който да се платят сметките за ток - 20 април.


Втори месец хотелите в Балчик, настанили над 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, твърди управителят на един от хотелите Пламен Козарев.


"Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена", каза Козарев.


За настанените при тях украинци, по думите му, ще се търсят места в други хотели.


За плащане не чакат само сметките за ток, каза и друг управител на хотел - Христо Желев.


"Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща", обясни Желев.


Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант за финансиране. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.др

bottom of page