window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Хекимян се завърна в БТВ и разби Ризова


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян се завърна в своето бившо работно място - БТВ. Той обаче го направи като гост на Цветанка Ризова в "Лице в лице".


През цялото време тя се държа арогантно с него и се опита да му задава неудобни въпроси, които граничиха с налудничевост и тежки внушения. Въпреки вражеското поведение на Ризова към Хекимян, той се държа спокойно и на ниво, каквото предполага да е поведението на един достоен кмет на столицата.


"Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си. Ще работя заедно с екипа си в София да бъдат реализирани най-добрите идеи. Важно е да имаме енергийна независимост в столицата. Не бива да се стига до капитализация на "Топлофикация"-София", заяви Хекимян.


На въпрос на водещата Цветанка Ризова как се е стигнало до издигане на кандидатурата му за кмет той разкри:


"Сред номинациите за кмет на София от структурите на ГЕРБ имаше и имена на други журналисти. Хората от партията виждат в нас личности, които могат да свършат работа за града. Познават проблемите на града и могат да работят за тях".


Хекимян отговори и на друг въпрос, свързан с партийното му членство, като уточни, че не е станал член на ГЕРБ.


"БТВ винаги е бил мой втори дом. Винаги съм работил със сърце и ясната мисъл, че не искам да има репутационна щета за медията. Това, че има репутационна щета го твърдят определени хора. Винаги съм работил, за да защитавам доброто име на телевизията. Колегите ме познават до болка. Аз съм с тях от сутрин до вечер. Те знаят, че не съм ги предал. Сигурен съм", коментира Хекимян.


"За да се почувстваш у дома си трябва да те приемат. За седмица и половина в отбора за София видях хъс за победа и приемането ми сред тях. Видяха, че ще имат защитник на техния труд", каза още той.


"Аз не виждам съмнение, което да отхвърля от себе си. В момента, в който приех кандидатурата, отношенията ми с БТВ приключиха доста бързо. Кратък беше периодът, не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко време, в което трябваше да взема решение. Дадох си сметка, че искам да го направя, искам да работя за София. Има моменти, в които трябва да се поеме отговорност, когато залогът е голям, залогът София да не бъде спряна, да не бъде дръпната ръчната спирачка, да не се развива града. Има партии, които само преди година бяха задраскали инфраструктурни проекти, свързани с метрото, свързани с водопровода и канализацията. Това са хора, които днес милеят и искат да работят за нея", обясни Хекимян.


Относно казуса "ремонт на ремонта", той заяви: "С екипа зад мен ще работим подобни казуси да бъдат избегнати. Със сигурност има кусури. Ако се вгледаме във всяка една плочка ще има нещо, което няма да ни хареса. Нека гледаме голямата картина".


На въпрос дали трябва да бъде удължена концесията на "Софийска вода", той отговори: „Делата са достатъчно ясни и категорични, за да може този подпис да може да бъде положен и да може да се пристъпи към изпълнение. Делата показаха по какъв трябва да се поеме, да ще подпиша“.


„Важно е в столицата да има енергийна независимост. Реновиране и модернизация на мощностите на „Топлофикация София“ може да се случи. Инфраструктурата ѝ трябва да остане общинска или държавна и не трябва да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от държавата“, каза още кандидатът за кмет по отношение на "Топлофикация София".

bottom of page