window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Харпията - една от най-големите и най-силни грабливи птици в света


Огромна и огнена птица със сигурност би грабнала вниманието на всички покрай Хелуин! Но птицата с която ще ви запознаем, не е маскиран човек. Това е истинска птица, която много прилича на човек, облечен в костюм на птица! Тази птица се нарича орел харпия и е масивна, горда и величествена!
Снимките на този вид орел стават изключително популярни в социалните мрежи и много от потребителите са впечатлени от масивните размери на красивата птица.. обаче тези птици не трябва да се приемат за безобидни, тъй като те са хищни птици.

Харпия са най-големите и най-мощните грабливи птици в света. Размахът на крилата им може да достигне над два метра, а височината над метър.За жалост е доста трудно да се натъкнете на този вид птици, тъй като те живеят в горния покривен слой на тропическите равнинни гори. Те са добавени към списъка на застрашените видове в Централна Америка поради бързото им унищожаване, което е резултат от обезлесяването. По-малко от 50 000 от тях могат да се видят по света.Те ловуват едра плячка в сравнение с останалите прици. Храната им варира от маймуни, дървесни порчета, ленивци и коати до птици, змии и гущери.

Ноктите им обаче са нещо доста плашещо и внушително.

bottom of page