window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Фестивал на науката във Варна събра стотици деца


Стотици деца се включиха в първия ден от първия варненски Фестивал на науката, организиран от фондация „Красива наука" с подкрепата на общината и под патронажа на МОН. До неделя в залите на Фестивалния и конгресен център и на открито български и чуждестранни учени ще участват в 60 събития и ще представят по любопитен начин на подрастващите различни експерименти и демонстрации.


Децата ще могат да направят собствен стъпкомер, да играят боулинг с роботи, да наблюдават как се прави десерт „Вулкан" със сух лед и течен азот, да научат как да се защитават срещу черните изкуства, какво общо има между препаратите за почистване и космическите кораби, да създадат авторска игра и да участват в опити в лабораториите по физика и химия.


Фестивалът бе открит от кмета Иван Портних. "Поздравявам организаторите за ентусиазма, с който представят по атрактивен начин великите учени и открития! Вярвам, че това ще вдъхнови красивите умове на децата на Варна, защото съм сигурен, че днес в залите има много малки мечтатели и големи бъдещи откриватели!", заяви Портних.


bottom of page