window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Фенове на Пирин не искат отборът да играе контрола със северномакедонския ФК Скопие


Феновете на Пирин се обърнаха към клубното ръководство, след като по-рано днес "орлетата" обявиха, че ще се изправят срещу ФК Скопие в контролна среща. Привържениците на благоевградчани са на мнение, че с оглед последните събития в Северна Македония и ширещата се омраза към българите, приятелският мач не трябва да се състои.

Ето какво пишат от "Пирин Ултрас":


"Уважаемо ръководство,


За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават.


Да живее България и само Пирин!"


bottom of page