window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Фандъкова: Арестът на Борисов е скандален акт срещу опозицията


Кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова разкритикува политическия арест на лидера на Герб Бойко Борисов.

„Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия, без представяне пред обществото на доказателства и аргументи, е скандално. Може да се спекулира, да се предполага, но първият въпрос е политическият въпрос. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.


По думите ѝ опозицията трябва да е силна и категорична, а управляващите да се вслушват в нейния глас, дори, когато критикува. Никой не е над закона, включително и правителството, посочи Фандъкова и добави, че Борисов нямало да навреди и осъди България заради ареста му.


Фандъкова не се притеснява от евентуални проверки срещу нея, защото самата тя проверя непрекъснато и сезира всички компетентни органи, когато има съмнения. Всеки сигнал подаден, от когото и да било се проверява, увери столичният кмет. Дори при проверките на Столична община, Фандъкова понякога има притеснения, когато види резултатите и ги насочва към компетентните органи.


По отношение на Бюджет 2022 за София, Фандъкова заяви, че се осигуряват изпълнението на стратегическите обекти за града - метрото, развитието на градския транспорт, инвестицията в превозните средства, важните транспортни връзки, строителството в детски градини, екология и по-чист въздух. Фандъкова и екипът ѝ успяват поради две причини - гарант на финансовата дисциплина и приходите от местни данъци и такси. Увеличението на бюджета се дължи основно на увеличението на заплатите на учителите, медицински сестри и социалните работници, които са държавно делегирани дейности.


Тя вярва, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде одобрен, при положение, че властта всяка седмица твърдяла за неговото положително одобрение. Фандъкова няма да позволи да спре развитието на метрото.


Фандъкова увери, че няма да и промяна на местните данъци и такси. Коментира се единствено увеличаване таксата за строителни разрешителни.

bottom of page