window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ФАЛИТЪТ на ПРОМЯНАТА


Автор: Виктор Волокин


„За да победи злото е необходимо само едно, добрите хора да не правят нищо!“ – Едмънд Бърк! Колко прав е и с днешна дата старият Едмънд, когото историята помни, като един от най- остроумните и дейни консерватори. 35 години след началото на прехода ми се иска и ние да бъдем поне наполовина толкова остроумни, но поводи липсват. Защото България е изправена пред фалит. Има риск от промяна на курса лев- евро, а това се посочва в доклад на финансовия ни служебен министър Росица Велкова.


Прокобата на "комунистическия строй" завеща на моето поколение цели три държавни фалита. Но за тази цел червените "приятели" се стараха цели 45 години, или по 15 години на фалит. За сметка на това преди има няма 2 години тук "цъфнаха" едни Харвардски спасители, без никакви политически, обществени, финансови и каквито и да било умения и успяха да банкрутират клетата ни държава за нула време. Амин.


"За неопределено време се налага отлагане на присъединяването ни към еврозоната. Може да се наложи вземането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност. Това ще наложи сериозни финансови рестрикции. В тази ситуация ще се стигне и до замразяване на доходите. Това са само част от сериозните проблеми, пред които е изправена страната ни." Данните са от доклада на министъра на финансите Росица Велкова.

Колко ми напомня за "посткомунизма". И тогава опряхме до МВФ за да спасим държавата. И тогава заради "рестрикции" минахме на купони, за да оцелеем.


Не бе, споко. И този фалит ще преживеем! Ако трябва пак ще избягаме в Канада, като стане страшно, и после пак ще се върнем, за да се хванем за Парапета, но под още по- друг ъгъл. Тъпото е, че тия с Парапета, ако спечелят изборите, ще ни накарат отново да се хванем за Палците, както вече веднъж го направиха.


Ще опитам да завърша с нещо положително. "Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш." Положителното е, че скоро ще можем да сменим спуканата гума, освен ако не ни кефи да си караме така. Тук само шофьорите ще ме разберат! А защо работя с цитати ли?... По- лесно е!bottom of page