window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Учителите искат Асен Василев да напусне политиката, журналисти му подаряват чорапогащник


Огромно възмущение предизвикаха думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев за учителското съсловие. Той заяви, че нямаме нормални учители, защото са ходили с чорапогащници с дупки.


Поради тази причина синдикат „Образование” в своя позиция иска оставката на Асен Василев като лидер на партия.


По този повод днес журналистите Соня Колтуклиева и Стефан Ташев организират благотворителна акция пред Партийния дом. Тя е под надслов "Чорапогащник за Асен Василев". От 16 часа те ще събират чорапогащници без бримки, които ще му бъдат връчени в удобно време.

Предоставяме ви учителската декларация без редакторска намеса:


"Синдикат „Образование“ е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи - „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, казани за българските учители от лидер на „Продължаване промяната“.

Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!


Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…»


Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление!


Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа! Вие им казахте, че работят некачествено!

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.


Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?


Дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на Вашата партия.


Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.


Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление!


Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната «нормалност» и външен вид!


Синдикат «Образование», г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители!


Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023.


Д-р Юлиян Петров


bottom of page