window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Ученици от район Надежда ще правят клипове, посветени на доброто


Талантливи деца от столичния район „Надежда“ ще се състезават в конкурс за най-добър видеоклип на тема „Да направим света по-добър“, съобщават от местната администрация. Инициативата се организира от Центъра по превенция към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в столичния район „Надежда“.


Целта е да провокира в учениците желанието да предадат своето положително послание към доброто чрез заснемане на кратък видеоклип, с който ще се противопоставят на езика на омразата, насилието и тормоза в училище. Идеята е по този начин да застанат срещу агресията и да подкрепят популяризирането на толерантността, съпричастността и емпатията.


В конкурса могат да се включат ученици от I до XII клас, разпределени в три възрастови групи: I- IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас. Всеки желаещ може да участва като изпрати кратък видеоклип (до две минути) в срок от 1 до 24 февруари. Материалите могат да бъдат изпращани на електронната поща на район „Надежда“. Видеото трябва да е придружено с кратка лична информация – три имена, училище, клас и телефон за връзка. Към тях може да бъдат добавени име на творбата, място на заснемане, ръководител. С изпращането на своите клипове участниците дават своето съгласие те да бъдат използвани за целите на конкурса и да бъдат публикувани на Фейсбук страницата на МКБППМН район „Надежда“.


Общински съветник чете приказки на децата в столичния "Надежда"Децата от 63 ОУ "Хр. Ботев" пяха на немски и танцуваха на Празник... Компетентно жури ще оцени участниците в трите възрастови групи, като победителите ще станат ясни до 1 март. Организаторите са подготвили специални награди за победителите: безжични слушалки, комплект за пирографиране, образователна игра /активни карти + маркер/, както и много изненади за най-активните. Награждаването ще се състои на специална церемония, която ще се проведе на 7 март от 14:00ч. в административната сграда на район „Надежда”, ул. „Кирил Дрангов“ 55.


bottom of page