window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Управляващите хванати в далавера с униформи на надзиратели?


Пореден скандал в управляващата четворна коалиция!

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество започва проверка на цените на униформите за надзирателите.


Това се случва, след като служителите на затворите излязоха на протест срещу високи цени на облеклата.


Възложител на поръчките е Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието, на което министър е Надежда Йорданова от Демократична България.


Ще се проверява за евентуални корупционни действия при възлагането на доставките на дрехите, за които стана ясно, че през последните четири години са били печелени от фирми управлявани от членовете на едно семейство.


Медийно разследване показа как една от тези компании печели последната поръчка за над 1,8 млн. лева при състезание с фирма на близка роднина.


От над 15 години различни фирми yправлявани от баща, син, дъщеря, сестра от същата фамилия се състезават и печелят голяма част от доставките на облеклата за МВР, Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието и други структури.

bottom of page