window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Унгария се опълчи на НАТО!


Унгарският премиер Виктор Орбан затвърди своята категорична позиция за пореден път и по този начин се опълчи на НАТО!

„Унгария няма да приеме повече войски на военния алианс на своя територия в рамките на маневрите заради ситуацията в Украйна, която бе предизвикана от имперските интереси на САЩ, които целят да предизивикат военно напрежение в целия свят“. Това заяви външният министър Петер Сиярто, цитиран от "Евронюз".


Съединените щати изпратиха допълнителни войници в Полша и Румъния. От своя страна Германия увеличи силите си в Литва. Войски на НАТО вече са разположени в Естония, Латвия и Литва и Полша.


Сиярто обаче бе категоричен, че на унгарска територия няма да пристигнат допълнителни войски.


"Не, не сме се съгласявали с това и няма да се съгласим, защото вече имаме войски на НАТО на територията на страната. Унгарската армия и унгарските въоръжени сили са в подходяща форма, за да гарантират сигурността на страната. Така че нямаме нужда от допълнителни войски на територията на Унгария", заяви министърът.


Сиярто призова САЩ, Европа и Русия да не прекъсват диалога, за да избегнат "най-лошия сценарий" по отношение на кризата в Украйна. Според него Централна Европа ще бъде най-големият губещ в случай на избухване на конфликт.

bottom of page