window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Украинците искат да спят безплатно по хотели на морето и лятото


Има огромно притеснение в украинците, настанени в хотели по Южното Черноморие. Хотелиери вече са принудени да отказват резервации заради неяснотата какво да правят с множеството украинци.

Молим българското правителство да удължи срока на програмата за настаняване на украински бежанци! Това каза пред БНТ една от интервюираните украинки.


„Децата вече започнаха да свикват в хотелите“, добави тя.


Украинците, настанени в хотели по Южното Черноморие, са много притеснени заради предстоящото им преместване в държавни бази.


Програмата за подпомагане на хотелиерите с 40 лева изтича на 31 май. В същото време туристическия бранш е принуден да отказва резервации за летния сезон заради неяснотата какво точно ще се случи от 1 юни.


„Знаем, че може да останем тук до края на месеца. В паника сме, защото не ни е известно какво ще се случи след това. Къде да отидем и как ще живеем? Трудно е, когато не знаеш какво те очаква. Тук имаме добри условия. В безопасност сме и се чувстваме като у дома си“, каза пък Ирина, която аедно с осемгодишния си син вече два месеца живее в хотел в Слънчев бряг.


Хотелът на Елена Андонова в Слънчев бряг е пълен с украинци и вече е отказала 50% от резервациите, направени от туристи.


bottom of page