window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Украинец призова в ефир да бъдат кастрирани руски военнопленници


Бруталните действия от страна на нацистите в Украйна продължават. Украински лекар отправи призив в ефира на телевия „Украйна 24“ всички руски военнопленници да бъдат кастрирани.


Д-р Генадий Друзенко оглавява мобилна болница и пряко участва в сраженията. Той се прочу като активист по време на Евромайдана, както станаха известни протестите в Киев през 2013 г., довели до падането от власт на проруския президент Виктор Янукович.


Друзенко заяви, че е наредил на своите подчинени лекари да кастрират руските войници, които са се предали. Заради призива му председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че ще бъде възбудено дело срещу Друзенко.


Друзенко е известен с яростните си изявления срещу руснаците. „Аз винаги съм бил голям хуманист и съм казвал, че раненият човек вече не е враг, а пациент. Но сега съм дал много категорично указание-всички руски военнопленници да бъдат кастрирани, защото това не са хора, а паяци“, заяви в ефир Друзенко.


Той е роден в Киев през 1972 година. Завършил е теологически колеж и е бил референт на киевския патриарх Владимир, застъпник е на униатството. Получил е юридическо образование в Украйна, а после е учил също в САЩ и Германия. От началото на сраженията срещу сепаратистите в Донбас през 2014 г. участва в създаването на военно-медицински служби.


Human Rights Watch вече призова властите в Украйна да спрат да нарушава правата на руските военнопленници. За публикуването на видеозаписи, в които те са принудени да изразяват разкаяние за действията си, критики имаше и от Червения кръст.

bottom of page