window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

УЖАС! Сингапур позволи секса между мъже


Ужас! В Сингапур сексът между мъже вече няма да е незаконен. Според премиерът Лий Сиен Лонг това е крачка напред в защитата на правата на хомосексуалните в източноазиатската държава, но все още е далеч от решението за разрешаване на еднополови бракове, взето от Тайван на референдум.


ЛГБТИ групите приветстваха решението на Лий да отмени раздел 377A от наказателния кодекс, закон от колониалната епоха, който криминализира секса между мъже, но също така изразиха загриженост, че изключването на еднополовите бракове ще помогне за увековечаване на дискриминацията.


В годишната си реч на националния митинг Лий каза, че сингапурското общество, особено младите хора в града-държава, започват да приемат все повече гейовете. "Вярвам, че това е правилното нещо и нещо, което повечето сингапурци сега ще приемат", каза той.


Съюз от над 80 църкви изрази силно разочарование в неделя от решението на правителството. "Отмяната е изключително жалко решение, което ще има дълбоко въздействие върху културата, в която ще живеят нашите деца и бъдещите поколения сингапурци", се казва в съобщението.


Сингапур е мултирасово и мултирелигиозно общество от 5.5 млн., от които около 16% са мюсюлмани, а сред по-големите общности са будистите и християните. Има предимно етническо китайско население със значителни малайски и индийски малцинства според преброяването от 2020 г.


Подчертавайки продължаващата подкрепа на своето правителство за традиционното определение за брак, Лий каза: "Ние вярваме, че бракът трябва да бъде между мъж и жена, че децата трябва да се отглеждат в такива семейства, че традиционното семейство трябва да формира основния градивен елемент на обществото." Сингапур ще "защити определението за брак от конституционно оспорване в съдилищата", каза той. "Това ще ни помогне да отменим раздел 377A по контролиран и внимателно обмислен начин."


bottom of page