window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Трамвай PESA по линии 27 и 5 става сцена за музика, танци и съвременен пърформансParty Tram тази събота в София: Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото! За първи път в София ще има Party Tram в градския транспорт.


Тази събота, 21 януари, Disco Manga, DJ Valldy и млади артисти се обединяват под слогана „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото!, съобщиха от ЦГМ. На 21 януари 2023 г., София е домакин на Party Tram, което е от световната тенденция за трансформиране на превозни средства в сцена за високи и споделени градски изкуства.


Инициативата е на Националния център за иновации и дигитални изкуства, а Центърът за градска мобилност и Столичен Електротранспорт са организатори на тази проява, която има милиони последователи.


Трамвай от последно поколение PESA ще минава по реновираната пътна инфраструктура на редовните линии №27 и №5. Той ще се превърне в сцена за музика, танци и съвременен пърформанс, в който пътниците ще имат възможността да се изявят и като артисти.


В „Party Tram” пътуването става с редовен превозен документ. Маршрутът на трамвая е от: надлез „Надежда“, по този на линия №27 до „Манастирски ливади-Запад“, а от 20:15 ч. – преход към маршрут на линия №5 – „Бъкстон“ и обратно по същия път до надлез „Надежда“.


Тази година събитието е под общото мотото „Подобри настоящето, прегърни бъдещето!“ и е вдъхновено от подобни, провеждани в Лондон, Париж, Берлин и Ню Йорк. Целта на събитието е да се противодейства на вандализма и езика на омразата към общите постижения в градската среда, която съвсем не е даденост, а резултат от труд, творчество, търпение, отговорност и взаимни усилия.


Събитието е част и от промяната в начина на пътуване в обществения транспорт и общата цел той да е предпочитаното място за придвижване в града, включително и чрез промяна на тарифната политика. Стартът на Party Tram е в 18.00 часа на пл. „Възраждане“.


Режисьор е Атанас Лозанов Nasix, а артистите се обединени под общия слоган: „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото“.


bottom of page