window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ТИМ и кланът "Хоризонт" се опитват да превземат ВарнаЖивотът и здравето на столичен журналист бяха заплашени в морската ни столица Варна! Превърнала ли се е тя в мутренско сборище, преценете сами. След като прочетете статията:


Две големи групировки са в основата на проблемите на варненци - бедност, липса на работни места, презастрояване и т.н.


Трибуквената формация е известна със своите насилствени начини за присвояване на чужди бизнеси и малтретирането психически и физически на своите работници, за да работят за мижави заплати към холдинга "Химимпорт", по-известен като Тим. Един от създателите на "Химимпорт" Никола Дамянов и синът му Венци Дамянов са много близки с другата силна групировка в града - кланът "Коцеви", които са по-известни като кланът "Хоризонт", заради името на баровския комплекс , който е завзел незаконно части от морската градина във Варна със своите шатри и маси. По този казус има и образувано досъдебно производство срещу Рубин и Благомир Коцеви. Бащата Рубин признава за връзката между двете групировки в интервю за Неизбежния Николай Караколев, който дори е заплашен с Венци Дамянов. Коцев съобщава, че паркингът на "Хоризонт", където преди няколко години загина малко дете е собственост на Венци Дамянов и братската до Коцеви групировка ТИМ.


Интересен е фактът, че трибуквената организация "играе" на изборите заедно с формацията на бизнеса, строители и пътищари - нарекла се лицемерно - "Алтернатива на гражданите". Всъщност в нея няма нищо гражданско, а само бизнес корпоративни интереси, свързани с идеята за осъществяване на обществени поръчки от Общината. Явно излиза, че ПП/ДБ играе с двама кандидати и две листи на местните избори.


Сайтът www.neudobnitebg.com стои твърдо зад свободата на словото и подкрепя колегата Николай Караколев в опита му да върши своята работа, без да има каквито и да било последствия за живота и здравето му. Приканваме цялата журналистическа гилдия да подкрепи Караколев срещу мутренските действия на двете варненски групировки. Време е също организации като Съюза на българите журналисти (СБЖ) и Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) да излязат с позиция по казуса.


bottom of page