window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Терзиев призна, че е комунист


Кандидатурата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за кмет на София Васил Терзиев призна за своята комунистическа жилка в предаването "На фокус" с Лора Крумова по Нова тв.


„До кое коляно трябва да стигнем? Постоянно разговорът е около родословното ми дърво, чинки, учинайки, 17-о коляно… Както един приятел наскоро се шегуваше, че има информация, че съм потомък на Адам и Ева. Това не може да ни бъде тема! Не знам кой братовчед е на дядо ми…“, обясни Терзиев за връзката си с Петър Младенов.

Реално връщане до 17-о коляно не е необходимо – прабабата на Терзиев е сестра на бащата на Петър Младенов (известният партизанин Тошо) и съответно леля на последния председател на Държавния съвет, наследил на поста Тодор Живков. Дядото на Терзиев и Петър Младенов не са чак толкова далечни братовчеди, а първи. Дядото Цеко Цеков е и кадрови служител на МВР – Видин. Дъщеря му Иглика, чието дете е Васил Терзиев, също е високо в йерархията на комунистическите служби, пише сайтът Трибюн.


Иглика Цекова Вельова и била дългогодишен кадър – офицер в отдел 06 на ПГУ на ДС. Всъщност това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната. Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръх секретна и важна информация до която не са допускани случайни лица, разкри Методи Андреев.


Близка е и ситуацията по бащина линия.


„Един човек трябва да бъде съден по делата, моите са ясно видими. Работил съм години, за да създавам работни места, за инвестиции в образованието, България да бъде развиваща се държава”, каза още Васил Терзиев.


bottom of page