window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Сърце, Въображение и Разум?


Автор: Виктор Волокин


"Сърце, Въображение и Разум - ето това е средата, където се заражда това, което наричаме култура." Думите са част от цвета на творчеството на руския писател Константин Георгиевич Паустовски, чието име, признавам си, чувам за първи път. Както за първи път през 2020 г. чух името на Кирил Петков. Кой действително го проектира и наложи в българския политически живот, това ще се разбере. Колко време ще го търпим, това зависи от нас. Но нека се върнем на заглавието!


"Сърце"

Огромно. В него има място за Линда, Лена и Миро, Асен и Хазарта. Абе, обградил се е с "политически професори" на световно ниво! Въпреки, че го хванаха, че купува по- скъп газ чрез посредници. Въпреки, че го разкриха, че въоръжава Украйна през трета страна. Въпреки неловките му опити да замаже пошлата си изневяра с бъдещата жена на Миро "Ленин". И макар, че "съвременния Джепето" Румен Радев го издялка, метна в политиката и изостави, нашето момче демонстрира "сърце" и развя управленска програма. Развя и името на Николай Денков за премиер. Доста смешно…но ще се посмеем в следващата глава.


"Въображение"

Тук сме на негов терен. Това му е силата. Макар, че загуби срамно поредни избори, той ще предлага проект за кабинет. На кой бе, друже? Това е все едно Футболен клуб Беласица Петрич да "предложи" на УЕФА да им "връчи" една купа от Шампионската лига ей така, защото някой петрички бизнесмен е изкарал съмнителни спортни курсове във Харвард. Ако от УЕФА се съгласят, тогава проблемите биха придобили съвсем друг характер. Но да се надяваме, че Европейската футболна централа ще прояви разум. И като казах разум…


"Разум"

Едва ли. Та той се обедини с ДБ, гарантирайки победа на изборите. Агресирайки след загубата. Държейки до себе си хора със съмнителна репутация, като Настимир и Руди Гела. Няма как да рискуваме и да сложим Кирил Петков и думата Разум на едно място. Най- горе споменатият руски поет Паустовски казва и друго. "Имаше добродушни подигравки от приятели. Те са по-страшни от най-злите подигравки на роднините." Виждал съм кадри от парламента, в които добрите му приятели Христо и Наско се кикотят зад гърба на "политическия Баче Кико". Скоро ще ги види и той…подигравките!

bottom of page