window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Създават музей на охлюва у нас


Музей за охлюви ще бъде открит в село Българево (Каварненско). Той е един от 20-те проекта, избрани измежду 356 предложения в конкурса „Развитие на селски туризъм в Северна България”


Проектът „В необятния свят на охлювите“ е на стойност 25 000 лв. и е един от двайсетте одобрени проекта в конкурса „Развитие на селски туризъм в Северна България.Поканата беше отворена към кандидати от цялата страна с желание да предложат запомнящи се преживявания за селски туризъм в Северна България. Задължително условие е проектите, с които се кандидатства, да се осъществяват на територията на областите северно от Стара планина – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

В срока бяха подадени общо 356 проекта. Одобрени за финансиране, което е до 25 000 лева, са 20 проекта.


Намерението е фермата за охлюви в село Българево да разшири дейностите си със създаването на Музей на охлюва, в който посетителите ще научат любопитни факти за тези сухоземни животни и приложението им в кулинарията и козметиката.Своя линия козметични продукти пуска от днес фермата за охлюви в с. Българево

Ще бъде разработен и аудиогид на няколко езика, който да се ползва от чуждестранни туристи. Гостите ще имат възможността да посетят и полетата на фермата, да наблюдават и участват в състезания с охлюви, както и да опитат кулинарните им достойнства в ресторанта към фермата.


bottom of page