window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Стотици загинаха на футболен мач в Индонезия


Черен футболен мач се е състоял в Индонезия. Най-малко 127 души са били убити при сблъсъци на футболно дерби, съобщава се и за стотици ранени.


Гневни фенове са нахлули на футболно игрище след мач в Маланг, Източна Ява в Индонезия късно в събота.


"При инцидента загинаха 127 души, двама от които са полицаи. Тридесет и четирима души загинаха на стадиона, а останалите починаха в болница", каза началникът на полицията в Източна Ява Нико Афинта в изявление в неделя.


Мачът между ФК "Арема" и Персебая Сурабая се проведе на стадион Канджурухан. След като "Арема" загуби с 3:2 на своя терен, десетки фенове нахлуха на терена. Times of Indonesia съобщи, че служителите по сигурността се опитват да държат тълпата на разстояние, като удрят и ритат поддръжници.


Когато избухнаха сбивания, властите изстреляха сълзотворен газ по терена и по трибуните.


Местни новинарски издания съобщиха, че хиляди фенове са се борили да дишат и няколко в крайна сметка са припаднали. Представители на лигата казаха, че безредиците са причинили няколко смъртни случая, но не е ясно точно колко. Първоначалните доклади от стадиона сочат, че има десетки смъртни случаи, но това не може да бъде независимо потвърдено.


Лигата незабавно спря играта поне за седмица. "Загрижени сме и дълбоко съжаляваме за този инцидент", каза Ахмад Хадиан Лукита, президент-директор на PT Liga Indonesia Baru, известен като LIB. "Споделяме нашите съболезнования и се надяваме, че това ще бъде ценен урок за всички нас."

bottom of page