window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Столиците на България, Черна гора и Босна ще си сътрудничат в сферата на екологията


Споразумение в сферата на екологията между столиците на България, Черна гора и Босна и Херцеговина беше финализирано днес по време на разговора на кмета на София Йорданка Фандъкова с кмета на Подгорица Иван Вукович и зам.-кметът на Сараево Аня Маргетик, съобщават от Столична община.


Градовете ще обменят информация и опит в няколко направления: мерки за опазване на чистотата на въздуха и замърсяването; управление на отпадъците; кръговата икономика и ресурсна ефективност; опазване на природата и природните ресурси , в това число опазване на биологичното разнообразие и изменението на климата.


По време на срещата си с кмета Фандъкова кметът на Подгорица сподели, че е впечатлен от напредъка на София. През днешния ден той посети Ситуационния център и Центъра за управление на трафика на Столичната община, за да се запознае със системите на сигурността и транспорта в града и използваните смарт-решения.


От своя страна Йорданка Фандъкова коментира, че кметовете са изправени пред предизвикателството да намерят баланса между бързото развитие на градовете и подобряване на качеството на живот. „Моята задача е да развиваме градската среда с устойчиви зелени решения“, каза Фандъкова. Кметът Вукович отправи покана към нея да посети Подгорица и да вземе участие в конференция, посветена на устойчивото развитие на градовете.


bottom of page