window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Стартира петиция с искане за незабавна оставка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС


След поредния резил с катастрофалното представяне на националния ни отбор по футбол и равенството с отбора на Гибралтар, ядосани футболни запалянковци отново инициираха петиция с искане за оставката на Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС.


Моралният крах, свързан с близките отношения на президента Михайлов с хора, участващи в организирана престъпна група за уговаряне на футболни срещи и незаконни залози, както и пагубните резултати на националния отбор са основните причини за поисканата оставка на БФС.


Образуваното досъдебно производство за манипулиране на футболни мачове, в което са замесени ръководители на БФС, също се посочва като причина.


Привържениците на футбола у нас подчертават и липсата на професионално отношение, програми за развитие на подрастващите и стратегии за подобряване на качеството на футбола в страната.


Като проблем те посочват още нарушаването на етични норми и създаването на конфликт на интереси с включването в Изпълнителния комитет на БФС на футболни президенти, което е в абсолютен разрез с всякакви норми за етичност и прозрачност на ФИФА и УЕФА.


Важен момент, свързан с поисканата незабавна оставка, е и уронването на авторитета на страната с пиянски изпълнения, отразени в световните медии.


bottom of page