window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

СРАМ! Държавата опозори Майстора с гей изложба


Промяната в България продължава с пълни сили, за да вкара в България Истанбулската конвенция, да узакони третия пол и гей браковете. Припомняме, че конвенцията бе отхвърлена у нас след като през 2018 година, ГЕРБ депозира в Конституционния съд искането си за преценка на съответствието на Истанбулската конвенция с Конституцията. Преди това желание за отхвърлянето й у нас демонстрираха от няколко патриотични партии като Атака, ВМРО, Възраждане и други.


Neudobnitebg.com се сдоби с информация, че управляващата коалиция и по-точно „Национален фонд култура“ към Министерството на културата са отпуснали 10 000 лева за гей изложба с името "Другите българки". Тя ще бъде открита на 8 март и представя транссексуални българи, които позират като модели на Владимир Димитров-Майстора.


Един от моделите е културистът Тихомир от "Фермата", който решава да стане жена и се превръща в Мелиса Рангелова.



Вулгарната изложба е творение на художника Михаил Вучков. Последният е работил по своя проект от 2010 г., тъй като не било лесно да намери транссексуални жени, които да се разкрият във фотосесия.

Първоначално проектът е искал 20 000 лв. държавно финансиране, но са му отпуснати половината.


Мотивите:


"Проектът се препоръчва за финансиране с бюджет 10,000 лв. и с условия: Да се преработи съответно бюджетът, като се препоръчва да се намалят изглеждащите завишени продукционни разходи и наем зала за изложба, и без разходи за кетъринг; матрицата за бюджет да е подписана; в колона 2 /вид на разхода/ да е попълнено дали разходът е с фактура или хонорар. Да се предостави план в случай на по-сериозни ограничения заради COVID-19. Сред силните му страни са: маргинална тема; иновативно изразно средство; "силен медиен отзвук за изложбата по телевизия, радио, онлайн и в печатни издания - Михаил Вучков, е професионалист с дългогодишен опит в сферата на връзките с обществеността и медийната стратегия в областта на изкуството".

bottom of page