window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Спипаха десетки дилъри около София


Петима са задържани в хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.


В хода на спецакцията криминалисти от РУ-Елин Пелин, ОДМВР-София и ГДНП извършили проверка на адрес в с. Столник, обособен като автосервиз. Открити и иззети са два плика и сгъвка с растителна маса, пластмасова чаша с вещество на бучки и електронна везна. Направените полеви наркотестове показали, че наркотичните вещества са марихуана с тегло около 100 грама и метамфетамин с тегло около 70 грама. За срок до 24 часа е задържан установен на място столичанин.


По случая е образувано досъдебно производство. При аналогична полицейска операция криминалистите от РУ-Пирдоп разкриха наркооранжерия на частен адрес в града. Иззети са 10 канабисови растения, два буркана със суха тревиста маса, реагирала на канабис, оборудване и препарати за стимулиране растежа на продукцията. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа.


Наркотици са открити и на частен адрес в Ихтиман. При извършена проверка в дома на осъждан местен жител криминалистите от районното управление в града намерили в спалнята полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 28 грама, която реагирала на MDMA. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа.


В рамките на вчерашния ден в полицейския арест попадна и криминално проявен и осъждан мъж от с. Осиковица. Той бил проверен от криминалисти на РУ-Правец по обяд, при което от него е иззет плик със зелена тревиста маса, за която признал, че е наркотично вещество „билка“. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.


Петият задържан е 19-годишен самоковец. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил спрян и проверен от криминалистите от РУ-Самоков към 21.10 часа. Водачът бил тестван за употреба на наркотици, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис. В хода на проверката от него е иззето и найлоново пликче със суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК и регистрирана преписка по чл. 354А от НК.В хода на допълнително проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите стигнали до мъжа, от коглто младежът се е снабдявал с наркотици. При извършената проверка в жилището му са открити и иззети около 210 грама тревиста маса, реагираща на канабис. 31-годишният криминално проявен самоковец е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


bottom of page