window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Скандал! Олигархът Прокопиев отцепил общинските съветници на ГЕРБ в Разлог


Автор: Евдоки БорносузовСкандалният олигарх Иво Прокопиев, който финансира новата коалиция ПП + ДБ е сътворил огромен скандал в Община Разлог. Той е отцепил почти всички общински съветници от партия ГЕРБ, а сега е време на прокуратурата да разбере дали го е направил законно или не. Вижте още в статията на сайта toppresa.


"Пиша на Вас , защото смятам ,че само вие може да се противопоставите на далаверите на Прокопиев в Пиринско и конкретно в община Разлог .


За съжаление в Разлог почти всички съветници от ГЕРБ заедно с председателя Мария Копанарова минаха на страната на Прокопиев. ГЕРБ в община Разлог остана в историята. Всички съветници на ГЕРБ заедно с кметовете от ГЕРБ и председателя на ОбС Мария Копанарова се държат като негови подчинени служители в някоя от фирмите му и са готови на абсолютно всичко ,докато не му се подарят едни 740 000м2.


Борисов или не знае какво правят неговите кметове и общински съветници в Разлог или наистина цялото ръководство на ГЕРБ Разлог заедно с общински съветници имат нов лидер в лицето на Прокопиев. Не се изненадвайте ако резултатите на ГЕРБ в Разлог бъдат катастрофални на предстоящите избори.


Фактори от ГЕРБ заедно с главните действащи лица - председателят на ОбС Разлог Мария Копанарова и Кирил Калоянов и двамата от ГЕРБ заедно с мнозинството общински съветници също от ГЕРБ в община Разлог са готови на всичко и правят и невъзможното,само и само 730 000м2 да бъдат подарарени на фирма “Инвесто Партньрс“ ЕАД със съдружници в дружеството-инвеститор от столицата Георги Стефанов Пулев, Юри Богомилов Катанов и Калина Стефанова Пеловска.


Ето и скандалните факти по сделката готвена от кмета на Разлог.


Кметът на гр. Разлог , предлага ОбС гр. Разлог да приеме решение, с което да отстъпи правото на строеж върху 736 133 кв.м. земеделска земя за 35 години срещу сума в размер на 511 020 лв.


Най-обидната част от това намерение си остава цената, на която кметът И.

Гюров, се е съгласил да входира предложението за гласуване в ОбС. Не само той се е съгласил пред инвеститора, но и по неразбираеми причини, съветниците от ГЕРБ и „Разлог 2020”, в три от проведените четири комисии са приели предложената цена, като леко са я завишили от 511 020 лева на 600 000 лева. Това прави по 0,82 лв. на квадратен метър за 35 години, т.е. по 0,002 лв. на квадратен метър месечно! На практика БЕЗПЛАТНО!

Земята в с. Баня в момента започва от 5 Евро/м2,което прави разлика от няколко милиона евро.


В същото време той премълчава много важна подробност от проекта на договор – плащанията по договора са разсрочени, като при подписване на договора ще се получи едва 10% от договорената цена, а 50% ще получим след пускане на обекта в експлоатация.


Освен това местната власт, не казва нищо за чл.2 ал2 от предложения проект на договор, с който се вменява задължение на Община Разлог да удължи срока на договора, при входиране на искане за това от страна на инвеститора! Това означава, че на практика договорът е безсрочен!


Притеснителна е и „хвалбата” на кмета на властимащите, че след 35 години Общината ще стане собственик на всичко изградено върху земята.

Притеснително е, защото след 35 години този соларен парк ще е с изтекъл полезен живот и всъщност властта, завещава на идните поколения проблеми за решаване, а не ползи! Тогавашният кмет ще трябва да намери начин и средства за безопасното демонтиране и депониране на неработещите огромно количество панели.


736 133 кв.м. по 0,82 лв. на квадратен метър за 35 години, т.е. по

0,002 лв. на квадратен метър месечно!


bottom of page