window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Световни учени: Ваксината утроява вероятността от миокардит и сърдечна недостатъчност!


Ваксината Pfizer утроява вероятността от развитие на различни форми на възпаление на сърдечната тъкан. Това установи международен екип от учени, а констатациите им са публикувани в статия в Annals of Internal Medicine.

„Гражданите, които са получили една или две дози от ваксината Pfizer, са били около три пъти по-склонни да станат жертви на различни форми на миокардит, възпаление на сърдечната тъкан, отколкото хората от контролната група." пишат изследователите.

През пролетта на тази година лекари от Израел откриха, че Pfizer и Moderna причиняват миокардит, възпалително заболяване на сърдечния мускул, чиито усложнения могат да доведат до развитие на сърдечна недостатъчност или внезапен сърдечен арест.


Група британски и китайски лекари, водени от Иън Вон, професор в Университетския колеж в Лондон (Великобритания), се заинтересуваха колко често ваксината Pfizer причинява не само миокардит, но и други възпалителни заболявания на всички видове сърдечна тъкан.

За да отговорят на този въпрос, учените анализираха медицинските досиета на над 160 пациенти в клиники в Хонг Конг, които бяха приети в болницата с подобни форми на сърдечна дисфункция. Сред тях има както получатели на ваксина Pfizer, така и на Moderna и CoronaVac. Като се оказа че препаратът на Pfizer увеличава вероятността от появата на възпаление на сърдечната тъкан с около три пъти!
bottom of page