window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Световен ден на сърцето


На 29 септември отбелязваме Международния ден на сърцето. По този повод специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане съобщиха от лечебното заведение.


Консултациите ще се проведат между 10:00 и 13:30 часа в кабинет 218, на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София. Пациентите, които желаят безплатен преглед, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от личния лекар.


От ВМА посочват, че целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.


Денят на сърцето ще бъде отбелязан и с инициативата „Използвай сърцето си“ на Дружеството на кардиолозите в България, в партньорство с Българското дружество по интервенционална кардиология, Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциацията на студентите по медицина в България.


Организаторите съобщиха, че кампанията тази година ще се фокусира върху грижата за сърцето, познаването на рисковите фактори, контролът на сърдечносъдовите заболявания посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот – намаляване на нездравословните храни и увеличаване на движението.

bottom of page