window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Световен ден на секса


На 21 август отбелязваме Световния ден на секса. На днешния ден, а и във всеки друг хората трябва да се обичат и да се наслаждават на връзката помежду им с хубави интимни моменти.


Ето какво се случва, когато дълго време не сте правила секс:


1. Разболявате се по-често Колкото по-малко секс правите, толкова по-лесно се разболявате, тъй като имунната ви система отслабва.


2. Увеличават се нивата на стрес. Може да се чувствате по-изнервени, тъй като тялото ви не освобождава серотонин и допамин. Липсата на секс е стресираща. Изследвания са доказали, че когато не правите секс, по-трудно се справяте с напрегнати ситуации.


3. Сънищата ви се променят. Една хубава последица - може да започнете да имате секс сънища или дори да изпитате оргазъм, докато спите. Не е същият, както истинския, но е приятен.


4. Либидото ви намалява Ако от известно време не сте правила секс, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е напълно естествена реакция на тялото ви.


5. Понижава се самочувствието ви Може да се чувствате по-малко привлекателна или по-тъжна. Сексът действа като антидепресант, затова не се изненадвайте, ако започнете по-малко да се харесвате.


6. Стените на вагината отслабват Ако отдавна не сте била с мъж, стените на вагината отслабват. Затова се препоръчва да правите известните упражнения на Кегел за стягане, с които ще предотвратите това.


bottom of page