window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Саудитска Арабия иска да разпространява млечните ни продукти на пазара си


Служебният министър на икономиката Никола Стоянов бе на двудневно посещение в Саудитска Арабия , където участва в международния форум "Future Investment Initiative". Там той посочи, че кралството има интерес към инвестиция в българската минна индустрия, както и към земеделието и животновъдството.


Никола Стоянов е поканил делегация от Саудитска Арабия да посети страната ни и да се обсъди възможността български млечни продукти да се разпространяват на саудитския пазар. От кралството са съгласни и на вариант, при който да получат лиценз за млечното производство на тяхна територия, заяви Стоянов.


От министерството работят и по развиването на малките населени места в България, което да даде възможност за доходоносна работа и да подтикне българите в чужбина да се върнат в родните си градове, посочи министърът като е наясно, че това е дълъг процес, но е възможен, ако за една година се привлекат три компании с капацитет от примерно 80 човека.


Пуснахме критерии към всички общини какви парцели се търсят, като очакваме предложения от тях до края на следващата седмица, посочи Стоянов. Така сме формулирали критериите, че няма да има много подходящи парцели и някой да ни обвини в политически упор, допълни той.


По отношение на компенсациите за електричество, министърът на икономиката, заяви, че трябва да продължат, но да се подпомага само бизнеса, който наистина има нужда от това. Другите държави работят на същия принцип, трябва да сме конкурентни, заяви Стоянов.


В ръцете на новото Народно събрание е дали да продължи мярката от 25 ст. на литър, като според Стоянов просто трябва да се свали цената на горивото и да се обезсмисли тази компенсация.

bottom of page