window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Само и само да се докопа до властта: Руди Гела конкурира ромките от битака


Най-скандалният представител на „добрите сили“ от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев нарами торбички и започна наред да ги раздава по улиците на Плевен, само и само жителите на града да го харесат за народен представител в следващия парламент. Руди Гела, както е по-известен, влезе в ролята на мургавите ни сънародници, които много често предлагат незаконна стока, най-често цигари и лека дрога, по пазарите в страната.Журналистът с критично мислене Стоян Тончев написа по този повод: „Между другото, за какво ли се бори Радо Гела на тази снимка - рекламира "Версаче", корем, продава запалки или ще ходи на пазар?“.

Дни преди това, точно на 8 март, водачът на листата на ПП предлагаше наред цветя на преминаващите жени и майки. Пиар експерти гледат с особена насмешка на тези инициативи на Радостин Василев, които реално показват елементарен подход към гласоподавателите си. И разбира се опит за тяхното подценяване.


Много от хората дори окачествих проявите му като изключително унизителни и първосигнални. „Ние искаме да видим лидери с готови решения как да се решат грандиозните проблеми в обществото ни, а не някой да ни раздава торбички и запалки. Това ли представляваме ние за него. Така ли ще ни управлява – като ни подхвърля огризки?“, питат разгневени плевенчани.


Те са категорични, че докато е бил в управлението, Гела е натворил куп неща, за които още не е дал категоричен отговор. Най-дразнещо от всичко е, че на възлови позиции монтира „свои хора“, без да се докаже пред обществото им тяхната експертиза. Отделно от това в публичното пространство излязоха журналистически материали за съмнителни договори. Най-фрапиращото е записът, който излезе на бял свят и от който се разбра как Василев е „агитирал“ своя колежка – депутатка от ИТН да напусне партията и да се присъедини към ПП. Журналистката Соня Колтуклиева в поредица от материали загатва за странна връзка между Василев с представители на по-силния пол.

Всяка поява на Гела в Плевен се възприема от местните като пародия. Причината е, че хората дълбоко не вярват в добрите пориви на този мъж по ред причини. Първата е, че със скандал напусна партията на Слави Трифонов, като по всичко личеше, че се касае за лично и морално предателство. Второ – Гела успя да накара едно от знаковите лица на ПП да напусне изобщо партията. Става дума за Иван Христанов, който се гласеше да оглави листата на „Промяната“ в Плевен.И трето- Радостин Василев сътвори огромен скандал, след като се разбра, че е паркирал луксозното си возило на забранено място. Вместо да се извини на потърпевшия плевенчанин, който бе запушен, той реши вербално да го атакува. Дори си позволи да каже, че ще се бори да „изчисти“ града от такива като него. Именно с тази реплика Василев буквално предизвика вълна от меко казано негодувание. В същото време Слави Трифонов – лидер на ИТН, публично се извини, че е дал възможност на хора като Руди Гела да стъпят на политическата сцена.

bottom of page