window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Русия снабдява Земята с електроенергия!


Руската държавна корпорация “Роскосмос” разработи проект за изграждане на слънчева космическа електроцентрала, която да предава слънчева енергия от космоса до труднодостъпни райони на Земята. Специалисти от RCC приключиха работата по проект за слънчева космическа електроцентрала. Разработката ще осигури редовно снабдяване с електричество от алтернативен източник на електроенергия до отдалечени райони на Земята.

Космическата електроцентрала ще се състои от космическа и наземна част. В космоса ще има предавателен модул: безпилотен космически кораб с площ от 70 квадратни метра, който ще акумулира енергия от Слънцето и ще я предава на нашата планета. На Земята ще бъде разположен приемен модул: система от наземни мобилни антени, които приемат слънчева енергия от космически кораб чрез лазерен канал, трансформират я и я препредават до местоназначението. В космоса ефективността на слънчевата енергия е десет пъти по-висока от тази на Земята. Слънчевата енергия може да се преобразува в лазерен лъч и да се предаде на Земята с минимална загуба на енергия. Според световните енергиини експерти исторческата Руска разработка е уникална алтернатива на термоядрената енергия!


bottom of page