window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Русия ни Освободи! Сащ ни бомбардира!


ТРЕТИ МАРТ 1878 РУСИЯ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ от 5 вековно турско робство! ТРЕТИ МАРТ НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! В резултат на Руско-турската освободителна война България става суверенна и свободна държава. България и Русия са дълбоко свързани и тясно близки във всяко едно отношение. Два кръвно свързани братски народа - Българи и Руси! Ние знаем и помним кой ни освободи, името на нашия освободител е едно - Русия, и ние ще го пазим с вечна признателност и дълбоко уважение. Жива е нашата памет, живи са нашите общи корени и духовни ценностти, и любовта към братска Русия в сърцата на българския народ. Слава на великия и безсмъртен руски народ, който изпрати чедата си да оставят костите си за Освобождението на България от турско робство!

ЧЕТВЪРТИ ЯНУАРИ 1944 Е НАЧАЛОТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ! На тази дата 108 американски Б-17 летят над родното небе за да бомбардират София, но поради гъстата мъгла са отклонени към Дупница, където хвърлят над 150 бомби. В резултат - над 60 убити българи, стотици осакатени и тежко ранени. Предстои 10 януари, когато Сащ провежда първата си денонощна бомбардировка над София, която ще остане в историята, като една от най-кървавите. Атаката е върху цивилното-мирно население на София, извършена е от 330 американски самолета. Най- жестоката бомбардировка над София е извършена на 17 април 1944 (Черният Великден) столицата ни бива нападната от 350 американски бомбардировачи, 100 изтребителя, 2500 бомби, плюс експлодиращи детски играчки.

Същата вечер е атакуван и Пловдив - 30 Американски самолета пускат над 150 бомби - убити са 54 човека, стотици са тежко ранени. Специално за децата в София, американците пускат играчки–бомби и писалки-бомби, хиляди българчета осакатяват. След десетките Американо-Английски бомбардировки над България и нашата столица София, убитите българи са над 4000 души!

САЩ НИ БОМБАРДИРА! РУСИЯ НИ ОСВОБОДИ!

Над 200 000 Руснаци оставиха костите си за свободата на България! Винаги ще помним, че за свободата на отечеството ни е пролята руска кръв и благодарността ни ще е вечна! СПАСИБО РОССИЯ !


bottom of page