window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Русия брани собствения си народ в Донбас!


Русия обяви специална военна операция в Донбас. Целта на операцията е "защитата на хората, които в продължение на осем години са подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев", каза Президента Путин. „Обстоятелствата изискват от нас да предприемем решителни и незабавни действия. Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ. В тази връзка, в съответствие с чл. 51, част 7 от Устава на ООН, със санкцията на Съвета на федерацията и в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ с ДНР и ЛНР, ратифицирани от Федералното събрание, реших да проведа специална военна операция.

Целта е да защитят хората, които в продължение на осем години са подложени на насилие, геноцид от страна на Киев. И за това ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна. Както и изправянето пред правосъдието на извършителите на множество кървави престъпления срещу цивилни граждани, включително граждани на Руската федерация“, каза президентът.

Путин призова украинските военни да свалят оръжие и „да се приберат у дома“. Тези, които го направят, ще могат „безпрепятствено да напуснат военната зона и да се върнат при семействата си“! Президентът на Русия също така подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии. В същото време, според него, всички народи имат право на самоопределение. „Ние считаме за важно това право – правото на избор – да бъде използвано от всички народи“, каза Путин. Владимир Путин подписа укази за признаване на суверенитета на Донецката и Луганската народни републики в понеделник, 21 февруари. Путин подписа и договори за приятелство и взаимопомощ с лидерите на ЛНР и ДНР, а споразуменията бяха ратифицирани от парламента на републиките на Донбас!

Припомняме че на проведените референдуми над 90% от жителите на Донбас се самоопредлиха, като руснаци и гласуваха за отделяне и независимост на областите от Украйна!!! Глас народен!!! Русия иска мир! Сащ и НАТО отидете си у дома!


bottom of page