window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Руди Гела се прави на мутра в Плевен, намери си майстора!


Бившият спортен министър и депутат Радостин Василев стана известен със своите изцепки и предателства. Но сега няма да ви говорим за стари работи.


Като водач на листата на "Продължаваме промяната и Демократична България" в Плевен Руди Гела се появява в родния си град малко по-често от преди. Будни граждани съобщават, че той газил всички закони и правила, а когато някой му направи забележка се правил на мутра.

Такъв е и случаят с Христо Аврамчев, който е бил заплашван от Радостин Василев, след като първият му е направил забележка за неправилно паркиралия му скъп джип пред гараж. Освен това Гела е попречил и майка с дете да премине заради луксозното му возило, което е паркирало неправилно.

Журналистката Соня Колтуклиева е разговаряла с Христо Аврамчев, който и е дал подробности около случая. Вижте какво написа тя в профила си във Фейсбук:


"Разговарях по телефона с Христо Аврамчев, който стана популярен днес в медиите, покрай скандала с Радостин Василев, заради неправилно паркиране пред жилищна сграда на ул.”Цар Калоян” 5 в Плевен, пред която напоследък кандидат-депутатът от коалиция “Продължаваме промяната”-”Демократична България” оставял луксозната си кола “Мерцедес”, въпреки табелата за гараж и въпреки оплакванията на млада майка, че трябва да пренася на ръце количката на бебето си.


Честно да ви кажа: не знам разказът на възмутения гражданин за хумореска ли е или за криминална драма?


Радостин Василев крещял срещу Христо Аврамчев: Ще видиш ти Кумчо Вълчо как ще те схруска. Да знаеш - аз, каквото си поискам, го правя, а теб няма да те има! Затваряй си човката!


Бизнесменът, който е бил при роднини, застинал шокиран като разбрал, че срещу него се репчи бивш министър и депутат. Помислих си, каза ми той, че е някакъв зализан и гелосан новобогаташ, понеже в този край някои хора забогатяха изведнъж от земеделие, рекох си - ще е някой от тях.


Когато дошли от службата да вдигнат с “паяка” колата на Радостин Василев, към Христо Аврамчев се приближила банда мъже: като мутри от 90-те, казва той. За малко да стане ръкопашен бой.

Скандалът се разиграл пред полицаите, които просто си мълчали. Никой не възразил на заплахите на Радостин Василев към Христо Аврамчев.

Той е успял да запише с телефона си разправията.


Навярно ще бъде потулен и този случай. По същия начин, както полицията и прокуратурата в Плевен са потулили тежката катастрофа на 9 януари 2021 година, когато 36-годишният спортен адвокат Радостин Василев навлиза в насрещното движение и се удря челно в колата на 58-годишния Красимир Генов. За да затвори устата на потърпевшия, който с бързата си реакция успява да избегне фатален за себе си удар, Радостин Василев му подарява стар “Опел” от 2006 година, а заедно с дежурния си компаньон Венцислав Петков отива на гости в дома на Красимир Генов за рождения му ден.

Христо Аврамчев е на 41 години, бивш боксьор, бизнесмен, който търгува с автомобили. Оценява колата на Радостин Василев за минимум 350 хиляди лева. Обясних му, че тази кола не е вписана от Радостин Василев в задължителните декларации в КПКОНПИ, най-напред е декларирал 150 000 лева в наличност, а после е вписал 140 000 лева плюс 39 000 евро и заплатите си като министър за половин година. Сметките да си е купил сам “мерцедеса” не излизат.


Христо Аврамчев е чул от служителите, дошли с “паяка”, че автомобилът се води собственост на “ВИП лизинг”. Това вече публично съм го съобщавала: джипът “Мерцедес 400” е внос втора употреба; регистриран е на 20.11.2019 г.; по-късно от фирма “Кристална вода” е продаден на фирма “Промосейл”, а тя го продава на “ВИП лизинг 2019” на 25.01.2022 г., след което получава сегашния си регистрационен номер: СВ 5555 РВ. РВ като Радостин Василев.

Впрочем, тези от КПКОНПИ не знам защо си траят и от какво ги е шубе - по закон дори, когато се използва автомобил под наем или на друг собственик, политикът е длъжен да го декларира.


Радостин Василев, след като предаде ИТН на 13 юни 2022 година, се късаше да лае срещу бившия си благодетел Слави Трифонов, че не е подал декларация пред КПКОНПИ като партиен лидер, а той самият е укрил важни обстоятелства. Освен това, в първите си декларации от 2021 година е трябвало да заяви имуществото и паричните наличности на съпругата си Нина Петкова, с която имат официален развод от март 2022 година.


П.П. Обадиха ми се плевенчани, за да ми кажат, че в жилищната сграда на ул.”Цар Калоян” 5 живее Тина Игнинска, за която медии твърдяха преди няколко месеца, че е имала срещи насаме с Радостин Василев в 5-звездния хотел “Дипломат” в Луковит по време на кампанията на ИТН през 2021 година. Младата жена, която се подвизава в Плевен като манекенка, отрече връзката и заплаши да съди медиите, което не посмя да направи, разбира се", пише Колтуклиева.

bottom of page