window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев: Трябва да се справим със завещаните ни кризи


"Имаме тежко наследство и трябва да се справим с него", заяви Румен Радев по време на официалната церемония за назначаването на четвърто назначено от него служебно правителство.


"Основната цел на новоназначения служебен кабинет е справянето със завещаните тежки кризи от редовното правителство, управлявало в последната малко над половин година в редица сектори, както с и липсата на извършени реални реформи.


Основен приоритет следва да бъде обаче най-вече това България да не бъде въвлечена във военен конфликт с оглед на ситуацията в Украйна и напрежението между Сърбия и Косово", сподели Радев.


"На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три служебни кабинета. Вие поемате отговорност за управлението на България в труден момент за страната ни - обществена умора от острото политическо представяне, вихрещи се инфлация и обедняване, непосилни цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял обществен доставчик", очерта основните предизвикателства пред служебните министри държавният глава.


Невъвличането на страната ни във война обаче е най-важният от всички приоритети, подчерта той.


"Вашето основно предизвикателство е свързано със сигурността. В непосредствена близост до България бушува война, чиито последици се усещат пряко у нас и по света, напрежението на Балканите се покачва. Рискът войната да обхване нови територии е реален и ваш първи приоритет трябва да бъде да не се въвлича страната ни в конфликти", каза Радев.


Интересите на обикновения потребител пък трябва да са в основата на енергийната политика на държавата с оглед на глобалната енергийна криза, разразила се в последствие на войната, подчерта Радев. Същият следва да е подходът и при борбата с ръста от цените в последствие на въпросната криза.

bottom of page